[section:Obudowa / Ekran] Meizu to jedna z najbardziej cenionych chińskich marek produkujących smartfony. Produkty tej firmy są z reguły ładne, solidne i świetnie wyposażone, a przy tym niedrogie. Przed Wami najtańszy i najmniejszy model z portfolio tego producenta - Meizu M2. Obudowa i jakość wykonania Warto na początek wspomnieć, że telefon jest bardzo mały i
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Ja cały czas zastanawiam się na zakupem jakiegoś chinola już prawie kupiłem Letv x500.
Ciekawe są też Xiaomi, za jakiś czas mają wypuścić Mi5.
Poczekam trochę jeszcze, zawsze to jakaś alternatywa dla drogich flagowców.
Wolę kupić fona za gotówkę niż kredytować w abonamencie...
Niedawno pojawił się Honor 5x. Specyfikacja wygląda zachęcająco, do tego metalowa obudowa i niezła cena, ktora zapewne niedługo spadnie.
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Zawsze jak negocjuje, podkreślam z mocnym naciskiem staż w sieci, terminowe płacenie rachunków i takie tam pierdoły, łącznie z tekstem typu "Wie Pani, nie mam parcia na orange, mogę przenieść numer do konkurencji, gdzie dostaje świetną ofertę".
Oczywiście, zawsze poprzez telefoniczne BOK, żadnych stacjonarnych salonów.
Witam
obecnie XIAOMI robi wyprzedaże, pewnie za raz wejdą nowe modele.
Żonie po prostu bez ostrzeżenia przestał działać Samsung Core Plus to zamówiłem
XIAOMI Redmi 2 note - 2gb ram 32 gb całość wyszło cos kolo 880 zł
niby można kupić taniej na allegro ale jak popytałem to i tak wszystko idzie z chin i moze wpasc na VAT
Ja wziałem
Witam
obecnie XIAOMI robi wyprzedaże, pewnie za raz wejdą nowe modele.
Żonie po prostu bez ostrzeżenia przestał działać Samsung Core Plus to zamówiłem
XIAOMI Redmi 2 note - 2gb ram 32 gb całość wyszło cos kolo 880 zł
niby można kupić taniej na allegro ale jak popytałem to i tak wszystko idzie z chin i moze wpasc na VAT
Ja wziałem
+ cover za 9,99 + 5$ gwarancja na następny rok + 5% za ubezpieczenie od VAT (oni zwracają jak wpadnie do zapłaty)
niestety przesyłka dhl 20$
ale myślę że telefon wart ceny
mam od ponad miesiąca mi4c - bardzo dobry telefon, jedyne moje zastrzeżenie, to słabawa wibracja (trudno wyczuć gdy telefon leży w kaburze na pasku - z wcześniejszym s3 nie było problemów z wyczuciem, że coś przychodzi)
generalnie polecając xiaomi warto pamiętać, że standardowo instalowane jest tam MIUI, czyli b. mocno zmodyfikowany android i nie jest to dla każdego modyfikacja na korzyść. osobiście po tygodniu wymiękłem z MIUI i przesiadłem się na cyanogenmod 12.1, czyli wizualnie i obsługowo jak zwykły android z kilkudziesięcioma usprawnieniami;
z redmi/redmi note 2/3 jest trudniej niż z modelami mi4/mi4c/mi4i, bo na procesory mediateka nie ma źródeł=>najczęściej nie ma innych wersji androida niż ta od producenta (tzn. rzadko dobrze działają), a w razie narzekań jakiekolwiek rzeczy w miui na ich forach obskakuje cię banda fanboyów i zamiast szukać rozwiązania, to brandzluje się nad zajebistością i miodnością MIUI
BANDIT, mam ten telefon. Sprawdzony w boju w podróży po Ameryce Środkowej i teraz już wiem, że to bardzo dobry wybór. Jedynie co to na początku warto zainstalować stabilną europejską wersję MIUI jeśli będzie ta chińska wersja wgrana. Jak za tą cenę to rewelacja. Telefon całkowicie zastąpił mi tablet w podróży i wszystko (rezerwacja hoteli, wymiana walut, obsługa kont, czytanie stron) wykonywałem na nim.
To i ja wtrącę parę groszy do tematu W ciągu 15 lat przerobiłem ok. 100 telefonów i jeszcze niedawno (ok. 1-2 lata) zawsze tylko uśmiechałem się na słowo chiński telefon, bo te telefony naprawdę były adekwatne do swojej ceny. Ale dzisiaj śmiało polecam moim znajomym telefony Xiaomi, (Huawei) Honor, ZTE, Meizu. Te telefony często nie mają czego się wstydzić przy tzw. flagowcach Samsunga czy LG, a kosztują sporo mniej. Sam z Galaxy S6 Edge kilka miesięcy temu przesiadłem się na Honor 7, którego szczerze polecam, a obecnie od listopada korzystam z Lenovo Moto X Style I powiem szczerze, że mimo, iż ten telefon ma ekran taki jak Note 4 (5,7"!), to Note'a zwróciłem po dwóch dniach do sklepu, a Moto jestem oczarowany nadal i korzysta się z niego naprawdę wygodnie Także polecam zarówno Moto X Style (trochę droższa) jak również Moto X Play (tańsza)
Jak by ktoś potrzebował uchwyt to mogę polecić który osobiście przetestowałem i testuję Nadaje się do telefonu i tabletu. UCHWYT
W prawym górnym rogu jest guzik prezentacja Ładniej to wygląda
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
Z innej beczki. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia ze smartfonami (lub innym drobnym RTV) Kruger&Matz? Zainteresował mnie konkretnie LIVE 2 (zwykły, bez LTE). W testach wypada całkiem dobrze jak na swoją kategorię cenową. Odpowiada moim wymaganiom i jak porównywałem to jest tańszy od podobnych technicznie Lenovo nie mówiąc już o Sony, Samsungach itp.
kazik4x4, dzięki za podpowiedź. Po przeczytaniu 12 z 28 opinii odpuszczam. Z tych 12 negatywnych było...12 :| z tego w +/- połowie przewijało się, że nie można nosić w kieszeni, bo pęka wyświetlacz a serwis mówi usterka mechaniczna i bujaj się szanowny kliencie :| ja rozumiem, że to nie jest topowy produkt rynku, ale jednak za te 400-500 zł chyba można wymagać żeby telefon przetrwał w całości :|
Maicroft, nie będę ryzykował, że wywalę 4 czy 5 stówek w błoto
Podesłałem Ci linka, ale dodam, że z kilkoma osobami romawiałem na temat tych telefonów i kazdy był zadowolony. Chociazby z powodu tak banalnego, jak możliwość założenia baterii większej pojemności w jednym z modeli.
A jak czytam opinie w necie, to wiem że na 100 zadowolonych może 10% wyrazi swoje zadowolenie w necie, a na 100 niezadowolonych w niecie jadu uleje ok. 50-60% - więc to weź pod uwagę.
A jak barany kupuja telefony, żra kebaby, kupują za ciasne spodnie bo albo na ich wielkie dupska nie ma mniejszych albo chca mieć motywację do schudnięcia, potem w ciasne kieszenie pakują telefon razem z kluczami to potem tępaki żale na forum tym i tamtym wylewają.
A mnie wpadł aktualnie w oko sony Xperia M5....jeżeli do maja stanieje do 300zł w moim abonamencie to prawdopodobnie go przytule :wink: jak nie to wezmę HTC M8s...chyba :P
Proszę o poradę. Mam w tej chwili Sony Xperia bodajże E2, no i jest za mały :lol: Żona kupiła używanego Galaxy S3 i ten jej telefon jest sporo lepszy od mojego. Jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o telefony, wykorzystuje je do dzwonienia, pisania SMS-ów, czasami, naprawdę rzadko do przeglądania internetu. Aaaaaa pocztę też odbieram, w sumie dosyć często. W moim aktualnym telefonie wqrwia mnie to że czasami łapie zawiechę, a także (a może przede wszystkim) że są za małe litery przy pisaniu SMS-ów (albo moje paluchy są za duże) :lol:
Chciałbym zmienić telefon, ma mieć koniecznie WiFi i w sumie tyle. Z aparatu korzystam sporadycznie. (rozumiem że nie ma już telefonów bez apartau). Pytanie: Czy LG G4C (mam nadzieję że nie pomyliłem nazwy) to dobry telefon, biorąc pod uwagę moje potrzeby?
Czy LG G4C (mam nadzieję że nie pomyliłem nazwy) to dobry telefon, biorąc pod uwagę moje potrzeby?
Dobry. Aż za nadto Dobra cena do jakości i wyposażenia, intuicyjna obsługa (lollipop), ładnie wygląda i się prezentuje. Kupiłem taki, szary-tytanowy synowi po jego wyborze z opinii na Mobzilli, Mgsm, Telepolis.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz